Tematem przewodnim zajęć, dedykowanych dzieciom w wieku 6-10 lat, będzie polska kuchnia i potrawy przygotowywane na bazie sezonowych, polskich warzyw i owoców. 

Uczestnicy, pod okiem profesjonalisty, przygotują samodzielnie lub w kilkuosobowych zespołach, smaczne i zdrowe kompozycje, przechodząc krok po kroku przez cały proces tworzenia potrawy. 

Zajęcia będą miały na celu zarówno przekazanie dzieciom w atrakcyjny i przystępny sposób wiedzy w zakresie zdrowego i racjonalnego żywienia jak również nauczenie ich samodzielności i ostrożności podczas przygotowywania posiłków w kuchni, korzystania z narzędzi i urządzeń, czytania przepisów i odmierzania składników.

Bilety w cenie 15 zł/ dziecko

Konieczna wcześniejsza rezerwacja tel. 58 555 84 53

Projekt Las Pełen Dźwięków realizowany jest przy wsparciu finansowym Miasta Sopotu.

Patronat medialny:  Radio Gdańsk, Trójmiasto