Tematem przewodnim zajęć będzie polska kuchnia i potrawy przygotowywane na bazie sezonowych, polskich warzyw i owoców.

Uczestnicy, pod okiem profesjonalisty, przygotują samodzielnie lub w kilkuosobowych zespołach, smaczne i zdrowe kompozycje, przechodząc krok po kroku przez cały proces tworzenia potrawy. Zajęcia będą miały na celu zarówno przekazanie dzieciom w atrakcyjny i przystępny sposób wiedzy w zakresie zdrowego i racjonalnego żywienia jak również nauczenie ich samodzielności i ostrożności podczas przygotowywania posiłków w kuchni, korzystania z narzędzi i urządzeń, czytania przepisów i odmierzania składników.

Bilety w cenie 15 zł/ dziecko
Konieczna wcześniejsza rezerwacja tel. 58 555 84 53
Projekt Las Pełen Dźwięków. Edu Opera 2018 realizowany jest przy wsparciu finansowym Miasta Sopotu.
Patronat medialny:  Radio Gdańsk, Trójmiasto

Sponsor projektu : Ziaja